Serviciile noastre

Profilaxie

Este indicat ca profilaxia dentară profesională să fie realizată înaintea oricărei proceduri stomatologice, pentru că tartrul încurajează retenția plăcii bacteriene, creând astfel un mediu neprielnic pentru orice tratament dentar realizat ulterior.

Profilaxia consta dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii parodontale.

Se incepe cu un DETARTRAJ CU ULTRASUNETE care indeparteaza tartrul si placa bacteriana aflate supragingival (vizibile pe suprafata dentara). Actiunea ultrasonica a ansei ce se aplica pe dinti este completata de jetul de apa care indeparteaza reziduurile.

Urmeaza AIR FLOW adica aplicarea pe dinti a unui jet de apa, aer si bicarbonat de sodium. Acesta are rolul de a indeparta si ultimele resturi de placa si tartru de pe suprafetele dentare, precum si interdentar, acolo unde se ajunge cel mai greu. De asemenea, se obtine o netezire perfecta a dintilor si un usor masaj gingival extreme de benefic.
Se continua cu un PERIAJ PROFESIONAL al tuturor suprafetelor dentare, care are scopul de a indeparta resturile (inlaturarea discomiilor – coloratiilor – dentare externe provocate de alimente sau fumat) de tartru si placa bacteriana restante precum si masare gingiilor. Periajul completeaza detartrajul in sedinta de profilaxie periodica (la 6 luni).

Fluorizarea reprezinta tratamentul stomatologic prin care se suplimenteaza cantitatea de fluor a dintilor, in scop profilactic si este indicat cu precadere copiilor. Fluorizarea are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase si / sau de a reduce progresia cariilor deja existente. Procedura se poate realiza in cabinetul stomatologic sau la domiciliu.

Instructajul personalizat de igienă orală: tehnici de periaj, folosirea aței dentare, a apei de gură și a periuțelor interdentare

Inapoi

BORUDENT.RO

Copyright (c) 2017