Serviciile noastre

Tratamente endodontice

Tratamentul endodontic este una dintre cele mai frecvente si mai importante proceduri dentare pentru ca are rolul de a salva dintii de infectii, extractii si de a constitui o baza stabila in timp pentru lucrarile protetice.
Noile tehnici electronice de localizare a apexului (varfului radacinii dentare) cu ajutorul apex-locatorului, identificarea tuturor canalelor cu ajutorul sistemelor de magnificatie, precum si tehnicile rotative de preparare a canalelor si de obturare tridimensionala a lor, pe care le detinem, usureaza si transforma practic acest act dintr-o manevra oarba intr-una perfect controlata.
Izolarea dintelui cu diga, determinarea lungimii de lucru cu apex locatorul, irigarile corect efectuate, tratamentul mecanic si tehnicile rotative de preparare a canaluluisi obturarea corecta promit un procentaj de 98% reusita. O radiografie de control ne va asigura ca tratamentul este de fiecare data un succes.



Cateva din indicatiile tratamentelor de canal sunt:
   • carii severe ce au evaluat mult in timp, ducand la infectarea si necrozarea nervului cu efecte negative asupra tesutului osos din jurul dintelui, care se pot manifesta prin abcese
   • carii profunde tratate, care totusi determina sensibilitatea dintelui la cald si la rece
   • fracturi accidentale ale dintilor care duc la deschiderea camerei pulpare cu afectarea nervului.

Tratamentul consta in indepartarea din canalul radicular a tuturor tesuturilor iritate sau infectate. Daca tesutul din canal este infectat si ramane acolo, poate produce abcese.

Primul pas in tratamentul de canal este obtinerea accesului la nerv. In cazul in care dintele este afectat de carii, insasi indepartarea tesuturilor afectate, duce la deschiderea camerei pulpare a dintelui si la expunerea nervului. Toate aceste manopere se efectueaza sub anestezie locala.
Odata deschis dintele, se determina lungimea canalelor radiculare si se indeparteaza pulpa. Astazi determinarea lungimii canalelor radiculare se poate efectua cu mare precizie, utilizand aparate speciale numite apexlocatoare.
Dupa stabilirea lungimii de lucru se trece la prepararea canalului in vederea obturarii acestuia.

Prepararea canalelor se efectueaza in aceeasi sedinta dar exista situatii cand acest lucru se produce la urmatoarea vizita. Numarul de vizite necesar pentru completarea tratamentului de canal depinde totusi de starea nervului (daca a fost infectat sau nu) sau de complexitatea procedurilor de preparare a canalelor (canalele curbe). Pasul final este sigilarea canalului cu un anumit material plastic, steril numit gutaperca, care impiedica posibilele infectii ale canalului sau osului. Ulterior este posibil ca dintele sa necesite o obturatie sau o coroana, pentru a putea intra din nou in functia sa normala.

Cu o restauratie corecta dintele poate rezista pe arcada la fel ca orice dinte sanatos sau poate fi folosit pentru a restaura o edentatie invecinata incluzandu-l intr-o punte dentara.

Inapoi

BORUDENT.RO

Copyright (c) 2017