Serviciile noastre

Tratamente ortodontice

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu dirajarea cresterii oaselor maxilare, si cu corectarea pozitiei dintilor si astfel corectarea ocluziei (muscaturii).

Un aspect foarte important al sanatatii orale este reprezentat de ocluzie, daca toti dintii sunt la locul lor si intr-o perfecta armonie, cu contacte simetrice,multiple si echilibrate, sunt prevenite afectiuni cum ar fi cariile, boala parodontala, parodontita marginala acuta sau cronica, afectiuni ale articulatiei temopor mandibulare, extractii premature, dureri ale musculaturii faciale.

Ce sunt aparatele dentare?
Aparatele dentare se impart in 2 mari categorii, cele mobile, folosite in majoritatea cazurilor pentru copii, care au rolul de a ghida cresterea armonioasa a oaselor maxilare, pentru ca dintii sa aiba loc sa erupa in pozitia corecta.


Ce-a de a doua categorie de aparate se refera la cele fixe, care se recomanda in cele mai multe cazuri adultilor, cu rolul de a alinia dintii pentru a conferi o ocluzie corecta,un aspect mai placut si pastrarea dintilor cat mai mult pe arcada dentara. Aparatele fixe sunt alcatuite din brackets care pot fi metalici, cu un aspect mai putin esthetic, sau pot fi estetici, de culoarea dintilor, oferind un aspect mai placut pacientului.


Inapoi

BORUDENT.RO

Copyright (c) 2017