Our services

Stomatologie Pediatrica

PROFILAXIA CARIEI DENTARE.
La copii incepe odata cu eruptia primilor dinti. Mentinerea sanatatii acestora reprezinta baza unei dentitii definitive sanatoase. Prevenirea cariilor incepe acasa printr-un periaj corect de doua ori pe zi, folosirea apei de gura si a atei dentare, alimentatie corespunzatoare si ar trebui completata cu tratamente specifice :
    -> Sigilarea santurilor si a fosetelor dentare, primele locuri in care ar putea aparea caria dentara, cu un material compozit fotopolimerizabil (sigilant). Integritatea sigilarilor se verifica o data la 6 luni si conditioneaza eficienta de durata indelungata a tratamentului. Procedura se efectueaza fara anestezie, fara durere si in cadrul unei singure sedinte se pot face una sau mai multe sigilari necesare: aproximativ 8 masele pana in jurul varstei de 12 ani si 16 masele dupa varsta de 12 ani.
    -> Fluorizarea este o metoda de a suplimenta cantitatea de fluor a dintilor cu scopul de a intari suprafata smaltului si a spori protectia naturala a dintilor. Tratamentul de fluorizare este indicat in primul rand copiilor in perioada de formare a dintilor permanenti.
    -> Etapele procedurii de fluorizare : dupa un periaj profesional, se aplica un gel fluorizant pe suprafata dintilor pentru aproximativ 3 minute.
    -> Profilaxia prin fluorizare se efectueaza de 2-3 ori pe an pentru o eficienta maximInapoi

BORUDENT.RO

Copyright (c) 2017